Av anledning kring det rådande Corona-viruset har ”Om att våga flyga – Maria Lundqvist” flyttats till nytt datum!

Du som har biljett till föreställningen 23/9 -2020 kommer kunna använda samma biljett till det nya datumet 17/4 -2021. 

Du som bokat biljett till föreställningen 24/9 -2020 kommer kunna använda samma biljett till det nya datumet 18/4 -2021.

För mer information www.marialundqvist.se.

 

 

  • OM ATT VÅGA FLYGA – En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

…att försöka älska och vilja tro ….

Vem är jag Var kommer jag ifrån Vart är jag på väg Och Varför

  • Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte …!! Det blir tvära kast och mycket musik … Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar…

Maria Lundqvist – en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker under 2019 ut på turné med en egenskriven föreställning. Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine och ”Om att våga flyga”, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme. Föreställningen ”Om att våga flyga” hade premiär i Falköping våren 2019 och efter en utsåld första turné är den nu inne på sin andra säsong, som även den är helt utsåld.

  • Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry – sig – om.

Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter …. Kanske kommer Sally på besök… Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade !

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

Med på piano: Arvid Svenungsson Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 103 min.

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”? Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Maria är Karamellodiktstipendiat, hon har fått pris av Svenska Akademin, Fridolf Rudin, Årets Göteborgare och Gösta Ekman m.m.

2017 hade Maria premiär som ”Shirley Valentine” på Maximteatern i Stockholm, efter gästspel på Storan och Lorensbergsteatern i Göteborg, åkte hon ut på utsåld Sverigeturné. Under 2019 spelar Maria en av huvudrollerna i C-Mores nya tv-satstning, ”Bröllop, Begravning och Dop” i regi av Colin Nutley.

RECENSIONER

Dala-Demokraten ”Hon har publiken i sin hand” ”Maria Lundqvist bjuder på sig själv och det är en ynnest att få uppleva det” ”Det är innerligt och sprött, kraftfullt och mäktigt som ett sprakande fyrverkeri” ”Heja Sally, världen behöver flera sådana som Du!” “Vilken otroligt skicklig underhållare hon är, lyhörd och rapp, innerlig och spröd och väldigt väldigt rolig” ”Dynamiskt och mäktigt, vi vrider oss av skratt”

Falköpingstidning ”Maria Lundqvist flyger- riktigt, riktigt högt dessutom !”

Dalarnas tidning ”Galna pantomimer, säregna gångarter och när det stillnar är det som bäst, då tåras ögonen.”

Smålandsposten ”Maria Lundqvist, vi älskar dig också!” ”Det är så galet det kan bli, fräckt och närgånget” ”Hon är galet bra” ”Marias entré kan smälta vilken glaciär som helst” ”Maria är det sexigaste, roligaste, tokigaste och tvärallvarligaste en kan uppleva på en scen idag”

Ystads allehanda ”Det är hysteriskt roligt” ”Publiken kiknar av skratt” ”Hon har publiken i sin hand”.

 

Foajé/foajébar öppnar: 17.30
Biljettkassa: 17.30
Insläpp i salong: 18.40
Föreställning: 19.00
Längd: 103 min, ingen paus
Biljettpris: 545 kr (ink serviceavgift).

 

Tillgänglighet och rullstolsplatser Draken  

Vi hjälper dig med bokning av rullstolsplatser och ledsagare.
Kontakta oss: 031 – 774 30 00 eller via draken@folketshusgoteborg.se
Draken är utrustad med hörslinga som når alla sittplatser i salongen.
Folkets Hus finns med i tillgänglighetsdatabasen, du hittar all information här.

FöreställningDatum & tid