Vi fortsätter nu Atikkos livepodd-serie. Ta del av Pigge Werkelins gripande berättelse om hur det är möjligt att hitta tillbaka till livet efter att ha råkat ut för det otänkbara. Kvällen kommer handla om mod, att finna styrka när livets största utmaningar visar sig, samt hur en äventyrslysten gotlänning lyckats hjälpa hundratusentals med att se livet genom nya perspektiv.

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak den 26 december 2004 orsakade en Tsunami 220 000 människors död och förändrade för all framtid livet för Pigge och alla andra förolyckades anhöriga, bekanta och vänner. Pigge förlorade sin fru Ulrika och sina två söner Max och Charlie. Att finna någon mening i en sådan katastrofal händelse är lika omöjligt som det är omöjligt att förändra det som hänt. En sådan tragedi sätter däremot helt nya perspektiv på livet, vilket är något som Pigge vill belysa under kvällen.

Att finna vägen tillbaka kräver mod och kraft samt hjälp och stöttning från nära och kära i omgivningen. Den hjälp Pigge fick har lett honom till att idag åter leva ett familjeliv på Gotland. Vägen dit är något som han öppenhjärtigt berättar om under kvällen.

Kvällen kommer ta form som ett öppet samtal där en moderator tillsammans med Pigge leder konversationen genom en entreprenöriell gotlännings liv. Sorgen efter Tsunamin är en del, men det som kvällen främst fokuserar på är vägen tillbaka till att hitta en framtidstro med nya livsmål att följa.

Efter detta event kommer du med all säkerhet se livet och världen med nya ögon.

Välkomna den 21 november.

 

Sagt från tidigare åhörare:

“Jag har aldrig tidigare blivit så berörd”

“En tankeställare och jag inser hur mycket onödig energi jag lägger på småsaker i livet när det finns så mycket större saker som är viktigare att fundera på”

“Att höra Pigges berättelse sätter verkligen perspektiv på livet”

 

Om Pigge:

Född och uppvuxen på södra Gotland och en svensk entreprenör känd för att genomföra extrema flygstunt i samband med PR-kampanjer. Härnäst på tur står en rymdresa Virgin Galactic inom ett par år. Skrivit boken “Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak” tillsammans med Lena Katarina Swanberg som sålt över hundratusen exemplar. Pigge är även en erkänd humanitär och skänker 50 % av sina intäkter till norska stiftelsen Ragnar”s Care Foundation, som i sin tur förmedlar pengarna till att bygga skolor åt barn i drabbade områden.

FöreställningDatum & tid