Boka en storslagen miljö för konferenser och andra historiska möten!

Draken är en magnifik biosalong där 708 personer kan slå sig ner i bekväma stolar klädda i röd plysch.

Väggarna av mahognyklädda och taket vackert välvt. Det gör Draken till Göteborgs finaste konferenslokal. I konkurrens med ett par av våra andra konferenslokaler kanske ska tilläggas.

Draken är en av Sveriges sista singelbiografer och miljön är unik. Man anar släktskapet med Göteborgs Konserthus som också ritades av arkitekt Nils Einar Eriksson. Framför den 105 kvadratmeter stora duken hänger den vackra ridån med sina stiliserade drakskepp, i design av Gunnar Erik Ström.

Draken är en klassisk och mytomspunnen samlingslokal och skådeplats för alla former av nöje och kultur. Här fungerar det lika bra med konferenser, traditionell filmvisning och direktsänd opera som med turneringar i onlinespel och science fiction-träffar. På scenen platsar både ståuppkomiker, föreläsare och trubadurer.

Draken är den enda lokalen väster om centrala Göteborg som kan ta emot en så stor publik. Här trivs både stora företag och eldsjälar på konferenser, föreställningar och möten.

Göteborg Film Festival är ett årligen återkommande och alltid lika efterlängtat evenemang. Du har kanske besökt oss i samband med den?

Lokalfakta Draken

Biosittning708
Storlek535 m² + 250 m² foajé

Boka Draken

Förfrågan

Det går även bra att maila direkt till info@folketshusgoteborg.se.